SYYSKIRJE 2023

                                                        

UUTISKIRJE SYYSKUUSSA 2023

 

 

 

 Olkoot siunattuja teot, joita teet,

kaikki kohtaamiset, kaikki askeleet,

kaikki haavat, kaikki hyvyys sydämen.

Olkoon työsi sato satakertainen.

 

Anna-Mari Kaskinen

LÄMPIMIÄ TERVEISIÄ LIISANKADULTA

Paljon lämpimiä ja siunattuja terveisiä Valkonauhaliiton toimistolta Liisankadulta niin paikallisyhdistyksiin kuin liiton henkilöjäsenillekin! Iloitsemme siitä, että teitä valkonauhasisaria on ympäri Suomea ja me saamme lähettää teille postia ja kutsua mukaan yhteisiin kokoontumisiin!

Ohesta löydät Valkonauhaliiton syyskirjeen täynnä kutsuja ja mukavaa yhteistä tekemistä. Tämän syyskirjeen mukana saat myös erillisen kutsun liiton sääntömääräiseen syyskokoukseen ja kokouksen esityslistan. Henkilöjäsenille näitä toimitetaan yksi kappale ja paikallisyhdistyksiin niin monta kuin yhdistyksellä on mahdollisuus lähettää jäsenmäärän mukaisia kokousedustajia.

Jos haluat syyskokouksen esityslistan liitteet itsellesi sähköisinä tai paperisina versioina, ota yhteyttä liittoon, niin toimitamme ne sinulle. Paperihävikin ja postimaksujen minimoimiseksi emme lähetä niitä automaattisesti paperisen kokouskutsun mukana. Paikallisyhdistyksiin esityslistan liitteet toimitetaan automaattisesti sähköisen kokouskutsun mukana.

Liisankadulla arkinen työ jatkuu – ja näinä aikoina sen kysyntä kasvaa jatkuvasti. Ihmisten kiitollisuus ja ilo siitä, että he tulevat kohdatuksi ja autetuksi, on käsinkosketeltavaa. Sellaisesta palautteesta saakoon meidän kaikkien valkonauhasisarten työ intoa ja voimaa tämänkin syksyn moniin haasteisiin! Teemme tätä työtä yhdessä!

  

SYYSKOKOUS JA SYYSNEUVOTTELUPÄIVÄT

Suomen Valkonauhaliiton syysneuvottelupäivä ja jäsenkokous järjestetään tänä syksynä Hotelli Korpilammella Espoossa 21.10.-22.10.2023. Päivien teemana on Hyvinvointia yhdistystoiminnasta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan tapaamaan tuttuja, rentoutumaan ja palautumaan arjesta ja viettämään voimaannuttavaa viikonloppua kauniissa syksyisessä luonnossa hyvän ruoan, saunomisen, uimisen ja valkonauhasisarten seurassa!

Osallistumismaksu on täysihoidolla kahden hengen huoneessa 221 euroa henkilöltä (sisältäen yhteiskuljetuksen bussilla Helsinki-Espoo-Helsinki). Osallistumismaksu on täysihoidolla yhden hengen huoneessa 259 euroa henkilöltä (sisältäen yhteiskuljetuksen bussilla Helsinki-Espoo-Helsinki). Kokouspaikalle järjestetään yhteiskuljetus Packalén Bus -yhtiön bussilla. Bussi lähtee Helsingistä, Fennian talon edestä Mikon-kadulta lauantaina 21.10. kello 10. Paluu samaan paikkaan sunnuntaina 22.10. noin kello 15.00 mennessä.

Sitovat ilmoittautumiset pyydetään keskiviikkoon 4.10.2023 mennessä liiton toimistolle joko sähköpostitse nina [dot] hurtamo [a] suomenvalkonauhaliitto [dot] fi tai puhelimella 09 1351 268. Samalla pyydetään kertomaan mahdollisista ruokarajoituksista.

 

OHJELMA

Lauantai 21.10.2023:

 

Klo 10:00                       Yhteiskuljetus lähtee Helsingistä

Klo 10:45                       Saapuminen Hotelli Korpilammelle

Klo 11:00                       Lounas

Klo 12:30                       Avauspuheenvuoro, pj Marjut Ropo-Lyytikäinen

                                    Strategiatyöpaja,

                                     pj Marjut Ropo-Lyytikäinen ja pääsihteeri Inari Varimo

Klo 14:00                       Iltapäiväkahvi ja välipala

Klo 15:00                       Majoittuminen

Klo 15:30                       Metsämieli – hyvinvointia keholle ja mielelle,

                                    lyhytterapeutti, työnohjaaja Elina Lilja (Mielen liekki)

 Klo 17:30                      Kuulumisten vaihtoa

                                    Mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen (klo 15:00-22:00)        

Klo 19:00                       Illallinen

 

                                   

Sunnuntai 22.10.2023:

Klo 7:00-    

                                    Aamiainen noutopöydästä              

                                    Mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen (klo 7:00-11:00)

                                    Mahdollisuus hengelliseen hiljentymiseen

                                    omaan tahtiin materiaalipaketin ohjauksessa

Klo 7:30                        Aamuvirkkujen aamurukous (laudes), Inari Varimo

Klo 10:30                      Hartaushetki, Inari Varimo

Klo 11:00                      Lounas

                                    Huoneiden luovutus klo 12 mennessä

Klo 12:00                       Sääntömääräinen jäsenkokous, jossa käsitellään

                                     syyskokoukselle kuuluvat sääntömääräiset asiat

Klo 13:30                       Kokouskahvit, kotimatkalle valmistautuminen

Klo 14:30                       Yhteiskuljetus Helsinkiin lähtee

 

Hallituksen edustajille maksetaan osallistuminen liiton varoista. Lisäksi liitto maksaa kolmelle edustajalle/yhdistys matkakulut Espooseen (sisältäen yhteinen bussikuljetus Helsingistä) liiton matkustussäännön mukaisesti. Mikäli yhdistys ei käytä kokonaan matkakorvausosuuttaan, voidaan säästyvällä osuudelle kompensoida yhdistyksen edustajan täysihoitomaksua Hotelli Korpilammella. Maksut laskutetaan yhdistyksiltä päivien jälkeen.

 

PAIKALLISYHDISTYSTEN KUULUMISIA

Mikkelin Valkonauha järjestää Miten pidän huolen mielen hyvinvoinnista -seminaariin.

Seminaari järjestetään lauantaina 7.10.2023 klo 11-15 Ravintola Pormestarissa osoitteessa Maaherrankatu 9-11.

Seminaarin kouluttajana on Kriisikeskuksen johtaja Helena Pohjanvirta. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Ilmoittautumiset Liisa Ahoselle joko sähköpostilla osoitteeseen liisa [dot] ahonen62 [a] gmail [dot] com tai puhelimitse numeroon 040 8288213.

Lappeenrannan Valkonauha järjestää paikkakunnan ajankohtaiseen huumetilanteeseen liittyvän seminaarin lauantaina 18.11.2023. Lisätietoja Lappeenrannan paikallisyhdistyksestä ja myöhemmin myös liiton ilmoittelusta.

Molemmat seminaarit järjestetään yhteistyössä paikallisyhdistysten, Suomen Valkonauhaliiton ja STEP-opintokeskuksen kanssa.

Paikallisyhdistysten seminaarien järjestäminen

Liitto tukee kaikkien yhdistysten seminaarihankkeita, auttaa etsimään teemoja ja kouluttajia ja toimii tarvittaessa kaikissa järjestelyissä tukena. Liitto maksaa kouluttajien palkkiot ja matkakulut sekä seminaarin ilmoitus- ja materiaalikulut. Liitto myös huolehtii myös seminaariohjelman visuaalisesta laadinnasta. Paikallisyhdistykset vastaavat itse seminaarien tarjoilukuluista.

Jos yhdistykset kaipaavat ideoita seminaarien aiheiksi tai kouluttajiksi tai seminaareihin liittyen on muita kysymyksiä ja ajatuksia, olkaa yhteydessä pääsihteeriin, niin mietitään ja suunnitellaan seminaareja yhdessä!

Liittomme asiakastyötä tekevät ratkaisukeskeinen terapeutti Riitta Raatejärvi on tarjoutunut pitämään seminaarin aiheesta ”Naiserityinen työ Suomen Valkonauhaliitossa - päämääränä voimaantuminen”. Riitta on valmis tulemaan pitämään vuorovaikutteista ja lämminhenkistä seminaaria paikkakunnillenne, jos tällainen aihepiiri innostaa paikallisyhdistyksissä. Riitan lisäksi seminaarissa voi olla mukana pääsihteeri Inari Varimo kertomassa ajankohtaisia asioita järjestömaailmasta ja alustamassa työn ja perheen yhdistämisestä tämän päivän naisten näkökulmasta.

 Toivotamme myös kaikki liittoon suoraan jäseninä olevat henkilöjäsenet tervetulleiksi tapahtumiin ja osallistumaan liiton toiminnan kehittämiseen ja toteuttamiseen!

 VALKONAUHA-LEHDEN ILMESTYMINEN

 Seuraava Valkonauha-lehti ilmestyy viikolla 38. Lehti on päihdetyöteemainen ja on totuttuun tapaan täynnä tietoa, ajankohtaisia kuulumisia, asiantuntijoiden puheenvuoroja ja elämän tärkeitä kysymyksiä. Toivotamme innostavia ja ajatuksia herättäviä lukuhetkiä!

Vuoden viimeinen Valkonauha-lehti ilmestyy joulukuun alussa. Lehteen tuleva materiaali tulee olla toimistolla 16.10.2023 mennessä. Olisi upeaa, jos mahdollisimman monta jäsentä ja jäsenyhdistystä ideoisi, kirjoittaisi ja kuvittaisi lehteä yhdessä – yhteistyöllä toimitamme parasta mahdollista lehteä!

TERVETULOA JOULUJUHLAAN

Valkonauhaliiton perinteinen joulujuhla järjestetään liiton tiloissa Liisankadulla lauantaina 9.12.2023 klo 12 alkaen. Ohjelmassa on tarjoilua, musiikkia ja yhdessä laulamista, liiton ajankohtaiset kuulumiset ja tulevaisuuden näkymiä, kukituksia, joulun sanomaa ja hyvän mielen yhdessä olemista. Lämpimästi tervetuloa yksin tai yhdessä ystävien kanssa!

 

Lämpimin terveisin
ja teidän tapaamistanne
Espoossa syyskokouksessa odottaen!

Helsingissä 15.9.2023

Marjut Ropo-Lyytikäinen       Inari Varimo          Nina Hurtamo

puheenjohtaja                   pääsihteeri                    toimistosihteeri