KERHOTOIMINTA

KESAeLEIRI 2021

Valkonauhaliiton perinteiset kesäleirit

2021 oli lähellä, että Valkonauhaliiton perinteiset kesäleirit olisivat jääneet yhä maailmaa riepottelevan koronatilanteen vuoksi kokonaan järjestämättä. Palvelutaloihin soitetun yhteydenottokierroksen tulos oli suorastaan masentava: ”Valitettavasti emme voi vieläkään ottaa vastaan vierailijoita”. Tätä musiikkikasvattaja Salla Kostamo ja leirejä aikaisempina vuosina pitänyt musiikkiterapeutti Taru Koivisto olivat jo pelänneet, olihan kaikki muukin toiminta ollut jo pitkään tauolla tai järjestettävä etänä. Tämän vuoksi myös leirejä ajatellen oli aiemmin keväällä tehty yhteislauluvideoita, joita palvelutaloihin voisi lähettää, jos paikan päälle ei saisi mennä.

Onneksi yksi leireistä toteutui paikan päällä Mainiokoti Elämäntalossa. Koronaturvallisuudesta pidettiin tarkasti huolta järjestämällä tapahtuma ulkona, Elämäntalon terassilla.

Kesä-heinäkuun taitteessa musiikkikasvattaja Salla Kostamo nappasi kitaran selkään sekä huiveja ja rytmisoittimia laukkuun suunnatessaan tapaamaan Mainiokodin asukkaita. Helleviikosta huolimatta terassille kerääntyi innokkaita musiikkileiriläisiä jokaisesta tuvasta. Asukkaiden siirtäminen tuvista terassille vei aikaa, mutta onneksi paikalla oli henkilökunnan lisäksi myös harjoittelijoita ja vapaaehtoinen, joiden korvaamaton apu mahdollisti kaikkien halukkaiden osallistumisen kesäleirin musiikkituokioihin.

Kaiken kaikkiaan musiikkituokioita järjestettiin viikon aikana kolme, ja jokaiselle kerralle oli valittu oma teemansa. Teemoina tämän vuoden leireillä oli koululaulut, kalalaulut sekä luonnonsuojelu. Tuttuun tapaan laulujen myötä muisteltiin menneitä, jumpattiin, soitettiin ja tietenkin laulettiin. Erityisesti kansanlaulut, kuten Saunavihdat sekä virret muistuivat asukkailta hyvin mieleen ilman sanavihkojakin. Vauhdikkaammat kappaleet, kuten Kirkan tunnetuksi tekemä Varrella virran, saivat sekä asukkaat että henkilökunnan yhtymään mukaan yhteiseen koreografiaan.

Valkonauhaliiton kesäleirit järjestetään yleensä kesäkuussa tai heinäkuussa. Leirit ovat osallistujille maksuttomia. Leiripakettiin kuuluu musiikkiterapeutin tai musiikkikasvattajan pitämä musiikkihetki yhden viikon ajan (yhteensä kolme kertaa viikon aikana: maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina).

Kalastajien matkassa -yhteisökonserttikiertue METSÄTARINOITA-vertaistukiryhmä sekä työpajat Tervetuloa mukaan Elän arkea kuunnellen -työpajojen pariin Taide tuo tilaa -työpajavideoissa tarjoamme lepohetkiä arjesta